Původem výhradně kvasinkový proteinový extrakt Spring’Finer™ je bez alergenů a lze jej považovat za jediné čiřidlo zcela integrované do výroby vína.
→ Pro prémiová červená a bílá vína, zejména zrající v sudech, k jejich zušlechtění před lahvováním.
→ Pro silně lisované mošty a vína, na odstranění nejsvíravějších taninů.
Tento produkt je E2U™
E2U™ je průlomový krok společnosti Fermentis ve světě kvasinek a kvasničných derivátů pro nápoje.
S produkty s certifikací E2U™ ušetříte čas i energii.
Certifikace E2U™ znamená, že si můžete vybrat, zda produkty nadávkujete přímo do vína, nebo zda přistoupíte k rehydrataci. Na tom nezáleží, je to jen na vás. Zaručujeme stejné výsledky.
U produktů s certifikací E2U™ se můžete těšit na nízkou prašnost a vysokou dispergovatelnost v tanku.
Moderní enologie se musí přizpůsobit novým požadavkům na bezpečnost spotřebitelů, zejména na přítomnost alergenních látek v enologických produktech používaných vinaři.
V důsledku toho je současné používání produktů získaných z vajec a mléka jako bílkovinných čiřících produktů, zejména vaječného bílku a kaseinu, zvláště kontrolováno a je předmětem zvláštního označení podle evropského nařízení (EU) č. 579/2012.
Fermentis ve spolupráci se Sofralab vyvinul jedinečný proces umožňující extrakci a konzervaci nativních bílkovin ze speciálně vybraného kmene kvasinek Saccharomyces cerevisiae s perfektními čiřícími schopnostmi.
Klarifikace vína
Na rozdíl od kvasničných extraktů pocházejících z procesu autolýzy kvasinek s vysokým obsahem aminokyselin a malých peptidů obsahuje Spring’Finer™ vysokomolekulární bílkoviny (> 15 kDa), jejichž čiřící schopnosti vůči zakaleným částicím a koloidům přítomným ve víně jsou zcela podobné jako u jiných bílkovinných čiřících produktů.
Snížení astringence a hořčin
Spring’Finer™ specificky sráží nejvíce astringentní třísloviny při zachování struktury vína, čímž snižuje jejich drsnost a zlepšuje jejich organoleptickou kvalitu.
Stabilizace vůči oxidaci
Spring’Finer™ odstraňuje oxidovatelné polyfenoly, čímž přispívá ke stabilizaci ošetřených vín proti „hnědnutí“.
Žádná destabilizace bílkovin
I když je přípravek Spring’Finer™ založen na kvasničných bílkovinách, nevyvolává žádnou destabilizaci bílkovin ve vínech.
Omezení ztrát vín
Po fázi čiření jsou kaly získané použitím přípravku Spring’Finer™ husté a kompaktní, což umožňuje snížit ztráty stočeného vína.
Dávkování
Mošt: 5 -20 g/hl (zákonný limit 30 g/hl)
Červená vína: 5-15 g/hl (zákonný limit 60 g/hl)
Bílá a rosé vína: 1-5 g/hl (zákonný limit 30 g/hl)
Nasypte Spring’Finer™ do desetinásobku jeho hmotnosti ve vodě (nikdy ne ve víně) při teplotě maximálně 10-20 °C. Vyčkejte na úplné rozpuštění, promíchejte a aplikujte do vína. Víno dobře homogenizujte přečerpáním bez provzdušňování.
Upozornění: Na bílkovinné extrakty z kvasinek se podle evropské legislativy vztahuje limit použití 30 až 60 g/hl. Viz výše uvedené limity.
Složení
Proteinový extrakt z kvasinek. NON GMO a NON ALLERGEN.
Balení
Karton s 24 vakuově balenými sáčky po 125 g (čistá hmotnost celé krabice: 3 kg).
Záruka
Fermentis® zaručuje optimální skladování tohoto produktu po dobu 3 let v původním obalu při teplotě maximálně 20 °C a na suchém místě.
Fermentis® zaručuje, že výrobek odpovídá Mezinárodnímu enologickému kodexu až do data minimální trvanlivosti za výše uvedených skladovacích podmínek.
Fermentis® fermentační a pomocné produkty jsou vyráběny výhradně z přírodních kvasinek. Know-how skupiny Lesaffre zaručuje koncovým uživatelům vysoce účinné produkty, které vyžadují moderní enologické aplikace.