Raději Enée Hélène nebo Aphrodite?
Bednářství Cavin nabízí tři řady sudů podle Vašich potřeb
První sud vyvinutý v bednářství Cavin. „Ainé“ znamená ve francouzštině prvorozený, kombinuje vyváženost a kvalitu. Jemné spojení burgundského dřeva a elegantních terroir, jako jsou oblasti Allier a centrální Francie. Vína dědí charakter dřeva a rozvíjí svou aromatickou škálu.
KNOW – HOW
Nepřekvapí, že sud, který umožní vínu rozvinout se a nabýt plné podoby, je sud vyrobený z kvalitního dřeva a pečlivě toustovaný. To je důvod, proč vybíráme duby v srdci nejlepších francouzských lesů a kultivujeme je přirozeným sušením na čerstvém vzduchu po dobu 24 měsíců
VÝBĚR JEMNÝCH ZRN (FINE GRAINS – GRAINS FINS)
24 MĚSÍCŮ PŘIROZENÉHO SUŠENÍ DŘEVA
Hélène, nový přírůstek do řady Cavin, je v řecké mytologii nejkrásnější ženou na světě, kterou předčí pouze bohyně Afrodite. Totéž platí i o tomto sudu, který je směsí našich klasických (Enée) a výjimečných (Aphrodite) sudů.
KNOW – HOW
Polovina sudu Hélène je vyrobena ze stejného dřeva jako sud Enée a druhá polovina z lesů oblasti Châtillonnais, pro jejich výjimečný charakter, stejně jako u Afrodity. Zrání dřeva po dobu 36 měsíců na čerstvém vzduchu. Dodává vínům jemnost a výjimečné aroma.
VÝBĚR JEMNÝCH A VELMI JEMNÝCH ZRN (FINE & EXTRA FINE GRAINS – GRAINS FINS ET EXTRA-FIN)
36 MĚSÍCŮ PŘIROZENÉHO SUŠENÍ DŘEVA
Vrcholné spojení vinařů, řemeslníků a skvělých enologů. Pro nás je know-how předků nikdy nekončící a reaguje na specifické potřeby vinařských profesionálů při vývoji tohoto speciálního sudu. Bez kompromisů volíme 100% čisté dřevo z Châtillonnais.
KNOW – HOW
Lesy v Châtillonnais nabízejí duby s mimořádně jemným zrnem. Zdroj, zrání a výroba probíhají v Burgundsku. Vyrábí je „Meilleur Ouvrier de France“ (soutěž řemeslníků ve Francii, která se koná každé čtyři roky), toastování probíhá podle lunárních cyklů.
VÝBĚR EXTRA JEMNÝCH ZRN
100% CHÂTILLONNAIS
36 MĚSÍCŮ 100% PŘÍROZENÉHO SUŠENÍ DŘEVA
ČÍSLOVANÁ LIMITOVANÁ EDICE
Lehké/light
Krátké a jemné toastování při nízké teplotě. Šetrné k vínu a určeno pro vinaře, kteří hledají velmi jemný projev dřeva. Aromatický projev je velmi jemný, upřednostňuje svěžest a ovoce a ponechává v popředí původní aroma vína.
Tento toasting doporučujeme pro bílá vína, u kterých hledáte minimální dopad dřeva, abyste zdůraznili ovocnost vína.
Medium-/střední-
Klasický střední- toast připravený na středně silných plamenech. Tento toast je intenzivnější než předchozí. Přesto se stále zaměřuje na ovoce a vyznačuje se mírně toastovými tóny.
Střední- toast doporučujeme pro Vaše bílá a červená vína, u kterých chcete zdůraznit ovoce a terroir a zároveň vnést lehce toastové aroma.
Medium/střední
Klasický středně silný toast připravený na středně silných plamenech. Podtrhuje kulatost tříslovin ve víně a respektuje ovoce. Pozná se podle vyvážené vůně, dobré struktury a kulatých tříslovin na patře.
Tento toast doporučujeme pro bílá a červená vína, u kterých chceme dodat strukturu a kulatost tříslovin.
Medium+/střední+
Střední Plus toastování na poměrně silném plameni. Je přizpůsoben vínům s dobrou strukturou a přináší toastovanou a kořeněnou chuť, stejně jako objem a plnost v ústech.
Toastování Medium Plus doporučujeme pro strukturovaná bílá a červená vína, u kterých si přejete přinést intenzivní chutě „bousinage“, abyste vyvážili a vyrovnali „tělo“ vína.
Forte/silné
Silné opékání na silném plameni dodá vínu toastovanou a dřevitou chuť. Oslovuje vinaře, kteří si přejí silný vliv toastování na víno.
Zvláště vhodný pro těžká a strukturovaná vína.
EP Light
Dlouhé toastování s použitím malých plamenů. Přizpůsobeno zejména vinařům, kteří ve víně hledají jemný nádech dřevitosti. Pomalé a jemné toastování zachovává původní aroma vína a jemně zakulacuje jeho chuť.
Tento toasting doporučujeme zejména pro Cigare sudy o objemu 320 l pro odrůdy jako Sauvignon Blanc nebo Viogner.
EP Medium-
Dlouhé toastování na malém plameni. Toto toastování zvýrazňuje svěžest a udržuje napětí vína. Přináší příjemnou délku v ústech a vertikalitu vín. Je velmi zaměřen na terroir a respekt k ovoci.
Tento toasting doporučujeme u červených vín, jako je Rulandské modré, nebo u bílých vín s jemnou dřevitou chutí.
EP Medium
Dlouhé toastování s malými plameny při střední intenzitě. Toto toastování zvýrazňuje svěžest a udržuje napětí vína. Přináší jemnou délku v ústech a dodává vínu vertikalitu.
Tento toasting doporučujeme u strukturovaných červených vín, jako je Bordeaux Blend nebo Sangiovese.
EP Medium+
Dlouhé toastování na malém plameni. Trvá o deset minut déle než u předchozího EP Medium.
Zvýrazňuje strukturu a sílu vína tím, že mu dodává příjemnou délku v ústech.
Tento toasting se doporučuje pro silná vína.
EP Forte
Velmi dlouhé toastování na malém plameni. Je ideální pro strukturované červené víno, u kterého požadujeme silný vliv dřeva. Vyznačuje se přínosem dřevitých, toastových tónů, ale také silným aromatickým dopadem a příjemnou silou v ústech.
Tento toasting se doporučuje pro strukturovaná vína s výrazným vlivem dřeva.
Transport
6 galvanizovaných nebo černých obručí
Bordeaux Ferré
8 galvanizovaných nebo černých obručí
Drouhin
6 galvanizovaných nebo černých obručí + 4 obruče imitující dřevo
Château Tradition
8 galvanizovaných nebo černých obručí + 4 obruče imitující kaštan
Tradition
6 galvanizovaných nebo černých obručí + 8 obručí imitující dřevo
Personalizované
Barvy na vyžádání v provedení Transport a Bordeaux Ferré