SafŒno™ HD A54 vznikla na základě hybridizačního programu výzkumu a vývoje společnosti Lesaffre. Cílem této práce bylo expresivní vyjádření květinových a ovocných fermentačních vyšších alkoholů a jim odpovídajících acetátových esterů a zároveň čistý profil fermentace pro lehká mladá vína.
Dávkování pro tichá bílá a růžová vína: 20-30 g/hl.
Složení : Kvasinky (Saccharomyces cerevisiae x Saccharomyces bayanus), emulgátor: E491 (sorbitan monostearát).
Pro technologická bílá a rosé vína s výraznými amylovými tóny
Díky mimořádně vysoké produkci isoamylalkoholu / isoamylacetátu a 2-fenylethanolu / 2-fenylethylacetátu přináší SafŒno™ HD A54 do vašich vín intenzivní ovocné tóny směrem k banánům, cukrovinkám a jahodám.
Jeho schopnost udržet vysokou hladinu celkových kyselin a přidat kulatost a sladkost je zajímavým způsobem, jak udržet velmi pěknou rovnováhu vína.