+420 731 317 078 info@lapoer.cz

SafŒno™ SH 12

Projev thiolů v bílých a rosé vínech


Tyto kvasinky byly speciálně vybrány tak, aby co nejlépe odhalily aromatický potenciál thiolových odrůd tím, že podporují uvolňování ovocných a zelených thiolových sloučenin. Komplexnost je umocněna převažující produkcí etylesterů a svěžest přináší krásnou rovnováhu a aromatickou perzistenci v ústech. Použití SafŒno™ SH 12 doporučujeme pro svěží ovocná bílá a rosé vína, bohatá a komplexní na thioly.


Dávkování pro tichá bílá a rosé vína: 20 g/hl


Složení: kvasinky (Saccharomyces cerevisiae), emulgátor: (sorbitan monostearát).

SAFŒNO™ SH 12 SENZORICKÉ VLASTOSTI


PRO OVOCNÁ BÍLÁ A ROSÉ VÍNA, BOHATÁ A KOMPLEXNÍ NA THIOLY.


Díky specifickému enzymatickému fondu umožňuje SafŒno™ SH 12 vysoké uvolňování thiolů, zejména 4-Mercapto-4-MethylPentan-2-one/4MMP (zimostráz, pupen černého rybízu), které je vyváženo 3-MercaptoHexanolem/3MH (grapefruit) a jeho omezenou přeměnou na 3-MercaptoHexyl Acetate/3MHA (mučenka).


Harmonicky odhaluje aromatický potenciál odrůd thiolového typu (Sauvignon Blanc, Syrah, Grenache atd…) tím, že do vín vnáší citrusové a tropické ovocné tóny. Tuto aromatickou rovnováhu podporuje vysoká produkce etylesterů, která posiluje komplexní ovocné tóny (zejména červené ovoce u rosé a bílé ovoce u bílých vín), které nejsou maskovány amylovými tóny.


Jeho schopnost udržet celkovou kyselost umožňuje kombinovat svěžest a aromatickou perzistenci, a tím nabízí vyvážený pocit v ústech směrem ke svěžímu ovoci..


SAFŒNO™ SH 12 TECHNICKÉ VLASTNOSTI


Fermentace