+420 731 317 078 info@lapoer.cz

Safizym® Clar Plus

Enzymatický přípravek pro odkalování moštů bílých a rosé vín


Safizym® Clar Plus se používá k odkalování bílého a růžového moštu před alkoholovou fermentací. Jeho specifické enzymatické aktivity destabilizují zákal hydrolyzací pektinů v moštu: koloidy se aglomerují a srážejí a zároveň s sebou stahují některé částice, které poškozují organoleptickou kvalitu vína. Enzymatický přípravek produkovaný vybraným kmenem Aspergillus niger.

SAFIZYM® PCLAR PLUS TECHNICKÉ VLASTNOSTI


Čiření moštu je rychlejší a získaná turbidita je optimální pro dobrou fermentaci. Odstranění pektinů (znečišťujících koloidů) následně usnadní filtraci.


Safizym® Clar Plus se také doporučuje:


– Pektinázy: Endo polygalacturonáza (> 1750 PG/g), pektin metylesteráza (> 350 PE/g) a pektin lyáza (> 50 PL/g).
– Aktivní za enologických podmínek (pH, SO2)
– Depektinizace při nízké teplotě (> 8 °C)