Italská společnost Enovys se značkou enologie OENO pomáhá vinařům k získání vín a sektů, které se co nejvíce blíží požadavkům náročného a složitého trhu.
Vysoce čistá kyselina metavinná s vysoký stupeň esterifikace. Působí proti vypadávání vinného kamene
BALENÍ: 1 kg
DÁVKOVÁNÍ: max. dávka je 10 g/hl.
Arabská guma získaná z akácie senegalské působí jako ochranný koloid. Zvyšuje plnost a kulatost vína. Maskuje nadměrné třísloviny. Rovněž působí proti vypadávaní barviv. Aplikovat do připraveného vína na lahvování nebo před poslední filtrací.
BALENÍ: 5 kg, 25 kg
DÁVKOVÁNÍ: 50 – 150 ml/hl
Arabská guma s vysokou stabilizační schopností vůči vypadávání koloidů. Aplikovat do připraveného vína na lahvování nebo před poslední filtrací.
BALENÍ: 5 kg, 25 kg
DÁVKOVÁNÍ: 40 – 100 ml/hl
Karboxymethylcelulóza proti vypadávání vinného kamene. Vhodný pro tichá, ale i šumivá vína. Doporučujeme provést laboratorní zkoušku.
BALENÍ: 5 KG
DÁVKOVÁNÍ: 50 – 100 ml/hl
Tekutá vyzina určená pro čiření bílých a rosé vín. Eliminuje polyfenolické látky. Při použití v šumivých vínech zlepšuje perlení. Stabilizuje barvu.
BALENÍ: 1 kg
DÁVKOVÁNÍ: 100 – 140 ml/hl
Sodný bentonit se silným deproteinizačním efektem v granulované formě pro jednodušší přípravu. rozmíchat v 10-ti násobku vody, nechat nabobtnat 6-12 hodin a poté dobře homogenizovat v celém objemu. dávkování doporučujeme uzpůsobit dle laboratorní zkoušky.
BALENÍ: 1 kg, 25 kg
DÁVKOVÁNÍ: 3 – 10 g/hl
Polyvinylpolypyrrolidon v granulované podobě pro jednodušší přípravu. Odstranění polyfenolických látek. Korekce barvy. Odstranění hnědých tónů. Pomoc při „pinkingu“.
BALENÍ: 1 kg
DÁVKOVÁNÍ:
Bílá vína: 10 – 20 g/hl
Rosé vína: 10 – 40 g/hl (doporučujeme zkoušku vzhledem k vlastnosti upravovat barvu).
Mošt: 40 – 60 g/hl pro poslední lisovanou frakci.
Houbový chitosan, získaný ze zdrojů jako Aspergillus niger pro odstranění kontaminujících kvasinek Brettanomyces. Jedná se o nerozpustný přípravek, ze kterého je víno nutné po působní (cca 25 dnů) stočit. Dobu působení lze zkrátit vyšším dávkováním, Nemá vliv na průběh MLF.
BALENÍ: 0,25 kg
DÁVKOVÁNÍ: 4 g/hl
Arozym se vyznačuje dobrou čiřící schopností, zlepšuje rychlost sedimentace moštů, a to i při nízkém pH a vysoké koncentraci pektinu. Umožňuje uvolnění odrůdových aromatických prekurzorů vázaných na glykosidy.
BALENÍ: 0,1 kg
DÁVKOVÁNÍ: 1 – 2 g/hl
Zvýrazňuje tóny červeného ovoce, třešní a jahod. Zvyšuje vjem sladkosti ve víně a dodává vínu tělo a strukturu. Zlepšuje a zvýrazňuje senzorický profil. Zvyšuje odolnost vůči oxidaci. Používá se při zrání a před lahvováním.
BALENÍ: 0,25 kg
DÁVKOVÁNÍ: 1 – 20 g/hl
Zvýrazňuje tóny černého ovoce. Zvyšuje aromatický profil a odrůdové aroma. Zvyšuje strukturu a komplexnost. Významně zvyšuje odolnost vůči oxidaci.
BALENÍ: 0,25 kg
DÁVKOVÁNÍ: 5 – 20 g/hl
Používá se během zrání a před lahvováním. Zvyšuje těla a objemu vína. Pomáhá vyrovnat strukturu vína a zvýrazňuje toastované a kořeněné tóny kávy a čokolády. Lze jej použít při zrání ve dřevě, zejména pokud sudy již nemají schopnost uvolňovat taniny. Zesiluje chuťové vjemy. Zlepšuje stabilitu barvy.
BALENÍ: 1 kg
DÁVKOVÁNÍ: 0,5 – 10 g/hl
Tanin ze slupek Chardonnay s vysokou antioxidační kapacitou je vhodný pro použití během celého výrobního procesu: v moštu pomáhá zachovat správný redox potenciál, udržuje svěžest a aromatický profil odrůdy; během zrání zlepšuje strukturu a komplexnost, díky čemuž je aromatický profil vína výraznější a zřetelnější. Tlumí případné nerovnováhy v polyfenolické struktuře vína. Zvyšuje strukturu a komplexnost. Zlepšuje stabilitu barvy.
BALENÍ: 0,25 kg
DÁVKOVÁNÍ: 5 – 30 g/hl
Tanin z hroznových peciček Chardonnay s vysokou antioxidační silou je vhodný zejména při vinifikaci a zrání, kde působí antioxidačně a stabilizuje barvu. Dodává tělo a strukturu, zlepšuje a zvýrazňuje senzorický profil. Tlumí případné nerovnováhy v polyfenolické struktuře vína. Zlepšuje stabilitu barvy
BALENÍ: 0,25 kg
DÁVKOVÁNÍ: 1 – 20 g/hl