+420 731 317 078 info@lapoer.cz

Safizym® Pres

Enzymatický přípravek pro maceraci bílých vín


Během macerace Safizym® Pres napomáhá rozkladu pektinů. Uvolněním většího množství volně tekoucí šťávy tato hydrolýza zkracuje dobu macerace, tím se snižuje riziko oxidace a zároveň zlepšuje organoleptické vlastnosti moštu.


Tato operace prováděná před lisováním výrazně napomáhá usazování a čiření moštu. Enzymatický přípravek vyrobený vybraným kmenem Aspergillus niger.

SAFIZYM® PRES TECHNICKÉ VLASTNOSTI


Safizym® Pres zvyšuje produktivitu (zkracuje dobu kontaktu se slupkou, lisovací cykly, filtraci) a zlepšuje kvalitu výsledného produktu.



Účinky pro lisování:
– Umožňuje rozklad pektinu
– Zkracuje cyklus depektinizace, čímž urychluje čiření.
– Optimalizuje lisovací cykly a zvyšuje výtěžnost samotoku a celkovou výtěžnost.
– Zkracuje dobu kontaktu se slupkou


Zlepšení organoleptických vlastností vína:
– Usnadňuje extrakci aroma a zlepšuje odrůdové vlastnosti moštu (terpenické aroma).
– Žádné nežádoucí sekundární aktivity


Použití:
Požadovanou dávku zřeďte v desetinásobku hmotnosti vody nebo moštu. Tento roztok by neměl být skladován déle než několik hodin.


Dávkování:

Aplikace do maceračního tanku:
< 20°C                                           0,5-1 g/100kg
< 15°C                                            1-2 g/100kg
< 10°C                                            2-3 g/100kg

Aplikace do lisu:       1-2 g/100kg


Balení:

Kartony po 50 bezpečnostních krabičkách po 100 g (čistá hmotnost celé krabice: 5 kg).
Kartony po 10 bezpečnostních krabičkách po 500 g (čistá hmotnost celé krabice: 5 kg).


Záruka
Tento pektolytický přípravek je vyroben z geneticky nemodifikovaných mikroorganismů.


Společnost Fermentis zaručuje optimální skladování tohoto přípravku po dobu tří let v původním obalu, při teplotě maximálně 20 °C, mimo dosah vlhkosti a pachových látek. Společnost Fermentis zaručuje, že výrobek odpovídá Mezinárodnímu enologickému kodexu až do data minimální trvanlivosti za výše uvedených skladovacích podmínek.


Kvalita enzymů Fermentis je zaručena know-how společnosti Soufflet Biotechnologies.