SpringCell™ Color G2 je optimalizovaný SpringCell™ Color. Na bázi čistých inaktivovaných kvasinek Saccharomyces cerevisiae zvláště bohatých na polysacharidy působí na zlepšení intenzity a stability poyfenolického profilu červených vín.
SpringCell™ Color G2 zlepšuje strukturu vína (zejména taninů) a tím zlepšuje celkový organoleptický profil vína (plnost, tělnatost).
Tento produkt je E2U™
E2U™ je průlomový krok společnosti Fermentis ve světě kvasinek a kvasničných derivátů pro nápoje.
S produkty s certifikací E2U™ ušetříte čas i energii.
Certifikace E2U™ znamená, že si můžete vybrat, zda produkty nadávkujete přímo do vína, nebo zda přistoupíte k rehydrataci. Na tom nezáleží, je to jen na vás. Zaručujeme stejné výsledky.
U produktů s certifikací E2U™ se můžete těšit na nízkou prašnost a vysokou dispergovatelnost v tanku.
SpringCell™ Color G2 se doporučuje zejména pro:
– Výrobu intenzivních a kulatých červených vín se středně dlouhým až dlouhým zráním.
– Mošty, které prošly dlouhou macerací nebo nadměrnou extrakcí (změkčení zelených tříslovin)
– Vína z vysoce tříslovinných odrůd bohatých na antokyany.
– Vína, u nichž je pravděpodobné, že budou mít nestabilní barvu
Polyfenolický profil
Zvýšení koncentrace polyfenolů: SpringCell™ Color G2 výrazně zvyšuje intenzitu barvy a konečnou koncentraci taninů ve víně (zvýšení OD520 a OD280).
Stabilizace polyfenolů: účinek polysacharidů v přípravku SpringCell™ Color G2 je zesílen, aby stabilizoval komplexy tanin-anthokyaniny a snížil podíl volných antokyanů. Podporuje také tvorbu většího množství polymerizovaných taninů, čímž zlepšuje stabilizační účinek.
Organoleptický profil
SpringCell™ Color G2 významně přispívá ke změkčení nejvíce svíravých tříslovin díky zvýšení stupně jejich polymerizace a obalovému působení polysacharidů (snížení třísloviny a zvýšení etanolového indexu).
Výživa, vedlejší přínos
Přísun vitaminů a organického dusíku během fermentace pro dusíkatou výživu kvasinek ve formě aminokyselin, které jsou kvasinkami rychle asimilovány.
Přísun nerozpustných prvků a faktorů pro přežití (ergosteroly, mastné kyseliny) na podporu životaschopnosti kvasinek v průběhu fermentace.
E2U™
Mikrogranulované složení přípravku SpringCell™ Color G2 umožňuje snadnější rozpouštění a větší bezpečnost při používání.
Dávkování
Těsně před inokulací kvasinek přidat 20 až 30 g/hl přípravku SpringCell™ Color G2. Zředit v desetinásobku moštu nebo vody. Je důležité dodržet termín aplikace, aby přípravek SpringCell™ Color G2 plně plnil svou funkční úlohu a také funkci podpůrného prvku.
Složení
Sušina > 94 %
Celkový dusík 7,5 – 8,8 %
Celkové sacharidy 28,0 – 34,0 %.
Lipidy 4,0 – 8,0 %
Minerální látky 4,0 – 8,0 %
Balení
Karton s 20 vakuově balenými sáčky po 500 g (čistá hmotnost celé krabice: 10 kg).
Záruka
Fermentis® zaručuje optimální skladování tohoto produktu po dobu 3 let v původním obalu při teplotě maximálně 20 °C a na suchém místě.
Fermentis® zaručuje, že výrobek odpovídá Mezinárodnímu enologickému kodexu až do data minimální trvanlivosti za výše uvedených skladovacích podmínek.
Fermentis® fermentační a pomocné produkty jsou vyráběny výhradně z přírodních kvasinek. Know-how skupiny Lesaffre zaručuje koncovým uživatelům vysoce účinné produkty, které vyžadují moderní enologické aplikace.